25.04.2024

Sporurile salariale ale managerilor instituţiilor medicale vor depinde de indicatorii de performanţă

Sporurile salariale ale managerilor instituţiilor medicale vor depinde de indicatorii de performanţă Ministerul Sănătății a aprobat lista indicatorilor de performanță a activității instituțiilor medicale și Regulamentul cu privire la evaluarea indicatorilor de performanță în baza cărora va fi apreciată munca managerilor.

Surse din cadrul Ministerului Sănătăţii au relatat că documentul prevede ca munca managerilor să fie apreciată, anual, în baza a patru indicatori de performanță: managementul resurselor umane, utilizarea serviciilor medicale, activitatea economico-financiară și calitatea asistenței medicale. În funcție de rezultatele obținute, va fi stabilită mărimea suplimentului la salariu. Conducătorii instituțiilor medico sanitare-publice care nu vor atinge cel puțin 55% dintre indicatori nu vor beneficia de sporuri salariale.

Cel mai mare adaos la salariu, de 50%, va primi conducătorul instituției medicale care va atinge cel puțin 91% din indicatorii de performanță. Sporul va constitui doar 35%, în condițiile în care indicatorii vor fi îndepliniți în proporție de minimum 71%,

În același timp, spitalele trebuie să majoreze cu 5% rata intervențiilor chirurgicale efectuate în chirurgia de o zi și să raporteze toate cazurile de infecții nozocomiale și de reacții adverse la medicamente.

Indicatorii de performanță vor fi evaluați de către o comisie a Ministerului Sănătății. Membrii comisiei vor atribui managerilor calificativele „nesatisfăcător”, „satisfăcător”, „bine” și „foarte bine”.

Dacă în decurs de trei semestre consecutiv instituția medicală va primi calificativul „nesatisfăcător”, atunci Ministerul Sănătății va avea dreptul să solicite rezilierea contractului cu managerul instituției medico-sanitare publice.
03 februarie 2017, la 16:39
Sursa: INFOTAG.MD

Alte știrile săptămânii

MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni
A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia
Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă” Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă”