23.04.2024

Prețurile la combustibil au crescut din nou în Moldova

Prețurile la combustibil au crescut din nou în Moldova Prețurile pentru benzină și motorină în Moldova au crescut. Acesta este raportat de către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică în Republica Moldova. Astfel, costul benzinei a crescut cu 69 de bani și pentru motorină - cu 64 de bani.

Această creștere a prețurilor intră în vigoare începând de astăzi, 19 aprilie, 2017 și se va desfășura până 2 mai inclusiv. Astfel, pentru 1 litru de benzină va fi obligat să plătească cel puțin 18 lei și 18 bani. La acea vreme, prețul motorinei va fi egal cu 15 lei și 48 de bani.

Modificările frecvente ale prețurilor de combustibil sunt legate cu prețul pentru petrol, care determină costuri, cu alte cuvinte, costurile de operare și costurile asociate cu importul, costurile de asigurare, TVA etc.

Interesant fapt că stațiile de gaz nu pot vinde combustibil la prețuri mai mari decât valoarea maximă stabilită. În acest caz, proprietarii de benzinării vor fi pedepsiți cu sancțiuni sau pot pierde licența.
19 aprilie 2017, la 17:24

Alte știrile săptămânii

MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni
A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia
Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă” Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă”