20.04.2024

Până la 2 mai cetățenii Moldovei trebuie să completeze o declarație de impozit pe venit

Până la 2 mai cetățenii Moldovei trebuie să completeze o declarație de impozit pe venit Referindu-se la Codul Fiscal al Republicii Moldova, revenirea impozitului pe venit se completează în anumite situații.

În primul rând, în cazul în care veniturile din două locuri de muncă sunt mai mult de 29640 lei; în cazul în care venitul este mai mult de 29640 de lei din vânzarea bunurilor personale, precum și de salariu; venituri din vânzarea a proprietății, fără un salariu; în cazul schimbării domiciliului; atunci când este transferulîn contul organizațiilor non-guvernamentale, precum și să plătească persoanele cu o cetățenie străină, care au fost în țară timp de mai mult de 3 luni, timp de un an.

Să ne amintim că procentul de impozit pe venit în sumă de până la 29640 lei - 7%, iar în cazul în care venitul depășește această sumă, atunci cetățenii trebuie să plătească 18% din venitul lor.

Suma exceptarii pe dependentă este 2256 de lei pe an, iar pentru persoanele întreținute cu dizabilități - 10128 lei.

La acea vreme, ca valoarea scutirii personale este 10128 lei, și aceeași sumă pentru soțul/soția.

Este important de remarcat faptul că revenirea impozitului pe venit poate fi depusă în orice oficiu fiscal, precum și prin intermediul unei semnături electronice.
26 aprilie 2017, la 17:26

Alte știrile săptămânii

MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni
A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia
Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă” Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă”