19.04.2024

​Introducerea impozitului pe avere a permis deja încasarea la buget a circa 35 mil. lei

​Introducerea impozitului pe avere a permis deja încasarea la buget a circa 35 mil. lei Veniturile bugetului de stat s-au majorat cu aproape 35 mil. lei datorită introducerii, din a doua jumătate a anului 2016, a impozitului pe avere (locuinţe de lux).

Cu referire la datele Serviciului Fiscal de Stat, până la 25 decembrie – data limită pentru achitarea impozitului – impozitul a fost plătit de 1797 de proprietari de locuinţe de elită (care au o valoare estimată de peste 1,5 mil. lei şi o suprafaţă de peste 120 metri pătraţi). În Moldova sunt circa 3 mii de astfel de proprietari. Suma impozitului pe avere, care a fost estimată spre a fi încasată în bugetul de stat, este 50 mil. lei.

Baza impozabilă a obiectelor impunerii constituie valoarea estimată a acestor bunuri față de care se aplică impozitul pe avere la cota de 0,8%.

Majoritatea deţinătorilor de locuinţe care sunt supuse acestei impozitări locuiesc la Chişinău (2 638), Bălţi (37) şi raionul Ialoveni (23).

„Cei care nu au achitat impozitul în termenul stabilit vor fi penalizaţi. Mărimea penalităţii constituie 0,07% pentru fiecare zi de întârziere sau 25% pe an”, a declarat şeful Serviciului Fiscal de Stat, Sergiu Puşcuţa.
10 ianuarie 2017, la 16:18
Sursa: INFOTAG.MD

Alte știrile săptămânii

MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni
A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia
Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă” Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă”