23.04.2024

​Autorităţile Moldovei vor aloca 20 mil. lei pentru tinerii antreprenori

​Autorităţile Moldovei vor aloca 20 mil. lei pentru tinerii antreprenori În anul 2017, autorităţile Moldovei vor aloca peste 20 mil. lei pentru cofinanţarea a circa 170 de afaceri dezvoltate de tineri. Acest lucru prevede Programul naţional de abilitare economică a tinerilor, pe care Guvernul l-a extins miercuri pentru încă un an.

Programul are drept scop să dezvolte capacităţile antreprenoriale ale tinerilor şi să faciliteze accesul tinerilor la finanţare pentru dezvoltarea propriei afaceri.

Totodată, Guvernul a modificat şi limita de vârstă pentru potenţialii beneficiari ai programului, de la 30 la 35 de ani.

Programul naţional de abilitare economică a tinerilor activează în Moldova din anul 2008. De atunci au fost organizate cursuri de instruire antreprenorială pentru 4103 persoane şi finanţate 1663 de idei de afaceri, în sumă totală de peste 477 mil. lei, dintre care 189 mil. lei au fost oferiţi sub formă de grant. Datorită investiţiilor făcute, au fost create peste 2413 de locuri de muncă.
12 ianuarie 2017, la 16:41
Sursa: NOI.MD

Alte știrile săptămânii

MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni
A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia
Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă” Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă”