26.04.2024

Vămuirea cu reducere a automobilelor cu numere străine a adus la buget peste 50 mil. lei

Vămuirea cu reducere a automobilelor cu numere străine a adus la buget peste 50 mil. lei În primele trei săptămâni ale lunii ianuarie, cetăţenii Moldovei au înmatriculat peste 2,3 mii de automobile cu numere străine introduse în ţară până la 1 noiembrie 2016, cu o reducere de 70%.

Surse din cadrul Serviciului Vamal au relatat că încasările din plata accizelor de import au constituit peste 51 mil. lei.

Majoritatea vehiculelor înregistrate – 693 – aveau numere de înmatriculate din Lituania. Vămuirea acestora a adus la buget circa 15 mil. lei. Alte 688 de maşini erau înmatriculate în Bulgaria. De asemenea, de reducere la plata accizului au beneficiat 224 de maşini din Franţa, 155 de maşini din Germania. De asemenea, au fost înmatriculate autovehicule din SUA, Libia şi Coreea de Sud.

Totodată, au fost înregistrate 26 de maşini cu numere transnistrene. Regimul preferenţial de vămuire este valabil până la 1 aprilie. La expirarea acestui termen, proprietarii mașinilor vor fi obligați să le scoată din țară. De asemenea, se va interzice circulația pe drumurile publice a autovehiculelor cu plăcuțe eliberate în unitățile administrativ-teritoriale din regiunea transnistreană, aflate în posesia sau folosința persoanelor fizice care dețin permis de conducere al Republicii Moldova.

Mijloacele de transport cu numere de înmatriculare străine se vor putea afla pe teritoriul Moldovei pe un termen maxim de 180 de zile, cu un interval de 12 luni. O altă prevedere stipulează că persoanele străine care dețin permis de conducere eliberat de țara de evidență permanentă a mijloacelor de transport se pot afla pe teritoriul Republicii Moldova mai mult de 180 de zile. În acest caz, ei vor achita vinieta în mărime de 180 de euro pentru fiecare următoarele 180 de zile de aflare în republică.
24 ianuarie 2017, la 16:42
Sursa: INFOTAG.MD

Alte știrile săptămânii

MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni
A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia
Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă” Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă”