26.04.2024

Ucraina a alocat Moldovei asistență financiară

Ucraina a alocat Moldovei asistență financiară Astăzi a devenit cunoscut faptul că Ucraina a alocat Moldovei asistență financiară în valoare de 10 milioane. Aceste fonduri ar trebui să meargă la eliminarea consecințelor care au avut loc la Chișinău data de 20 și 21 aprilie.

Reamintim că, în aceste zile, în capitală sa prăbușit zăpadă fără precedent.

În ciuda faptului că Ucraina a oferit asistență Republicii Moldova, trebuie remarcat faptul că acest lucru s-a întâmplat în pofida faptului că Republica Moldova continuă să scadă de fixare în domeniul medicinii și educației.

Ucrainean analist politic Alexei Yakubin a declarat portalului că Ucraina a alocat 10 milioane de hrivne pentru a face față consecințelor ninsorilor în Moldova, în timp ce urmăresc scopul cu caracter personal și creșterea propria lor imagine. De asemenea, politologul a remarcat că guvernul ucrainean nu a cruțat finanțare pentru astfel de scopuri.

Anterior, s-a raportat că Cabinetul de Miniștri al Ucrainei a fost gata să aloce asistență financiară Republicii Moldova în valoare de 10 milioane de hrivne. Această decizie a fost aprobată de către Cabinetul de Miniștri la ultima ședință a guvernului.

Vice prim-ministru al Ucrainei Stepan Kubiv a declarat că, în conformitate cu decizia guvernului, s-a decis să fie de acord cu ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova privind alocarea ajutorului financiar pentru Republica noastră în detrimentul activelor monetare, care sunt deținute în rezervă în Ucraina.
19 mai 2017, la 13:01

Alte știrile săptămânii

MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni
A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia
Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă” Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă”