24.04.2024

Turcia va deschide în Moldova o bancă comercială cu o investiție de până la $1 miliard

Turcia va deschide în Moldova o bancă comercială cu o investiție de până la $1 miliard Subiectul a fost discutat la întrevederea de la Ankara a președintelui Parlamentului Moldovei, Andrian Candu, cu omologul său turc, Ismail Kahraman.

Oficialul de la Ankara a salutat extinderea zonei economice libere Valkaneș și a menționat că acest lucru va atrage în Găgăuzia investitori și, ca urmare, va spori creșterea economică.

Interlocutorii au discutat aspectul extinderii Acordului bilateral de liber schimb, care a intrat în vigoare anul trecut, din contul extinderii acestuia asupra domeniului serviciilor. Ismail Kahraman a declarat că Turcia are potențial de a majora investițiile în Moldova până la $1 mlrd.

În scopul activizării relațiilor comerciale și economice, președintele Legislativului turc a menționat că țara sa susține crearea biroului comercial-economic la ambasada Moldovei, care va avea reprezentanțe la Istanbul și Ankara.
15 sentembrie 2017, la 12:51

Alte știrile săptămânii

MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni
A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia
Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă” Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă”