20.04.2024

Taxe noi pentru cetățenii moldoveni

Taxe noi pentru cetățenii moldoveni În Republica Moldova s-a schimbat legea fiscală, în urma căruia, aceste schimbări vor afecta toți cetățenii capitalei.

Astăzi a devenit cunoscut că au fost numiți obiectele taxelor locale.

De exemplu, pentru centre de divertisment pentru copii taxa locală este - 3 000 de lei.

Taxa locală a fost introdusă pentru urmatoarele facilităi: centre de vânzarea biletelor - 3 000 lei; pentru toate tipurile de centre de vânzare biletelor la evenimente sportive și alte - 1 500 lei; magazine-online - 4 000 lei; firmele de a furniza servicii de copiere - 2 000 lei. Centrele privind punerea în aplicare a serviciilor fotografice, de până la 50 de metri pătrați - 2 300 lei, și centre cu o suprafață de mai mult de 50 m - 3 500 lei.

Taxă locală pentru stațiile de carburanți va fi - 36 000 lei pentru fiecare distribuitor. Anterior, proprietarii de benzinării a trebuit să plătească 21 000 de lei.

Doar și proprietarii de puncte de vânzare mobile care lucrează în locuri publice. Obiectele plasate în zona care servesc cetățenilor, cu un permis special, trebuie să plătească 200 de lei pe zi, având în vedere faptul că această zonă a obiectului nu este mai mare de 6 m.p. Pentru instalațiile care depășesc 6 metri, această marcă se va ridica la 400 de lei pe zi. Interesant fapt, în cazul în care evenimentul va avea loc timp de trei zile, proprietarii de puncte de vânzare cu amănuntul vor trebui să plătească 700 de lei pentru o zi și 1 400 de lei pentru cei care depășesc o suprafață de 6 m.p.

Ca rezultat, putem spune că aceste taxe vor afecta cetățenii obișnuiți, și pentru că consumatorii vor plăti pentru serviciile, costul căruia este deja inclus în aceste taxe.
22 mai 2017, la 17:18

Alte știrile săptămânii

MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni
A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia
Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă” Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă”