25.04.2024

Tarifele la apă în Moldova au fost ridicate

Tarifele la apă în Moldova au fost ridicate Astăzi a devenit cunoscut faptul că tarifele la apă din Chișinău și Ungheni au crescut rapid.

După cum s-a raportat anterior „Apă-Canal Chișinău” a cerut majorarea tarifelor la apă de la ANRE.

Astăzi, s-a decis că locuitorii din Chișinău și Ungheni vor trebui să plătească mai mult pentru consumul apei. Astfel, locuitorii din Chișinău au plătit anterior 9 lei și 19 bani pentru un metru cub de apă, iar acum ei vor trebui să plătească 10 lei și 69 de bani.

În același timp, observăm și majorarea tarifelor la apă pentru persoanele juridice, care deja să plătească 24 de lei și 46 de bani pentru un metru cub de apă.

În mod similar, în orașul Ungheni au crescut ratele la apă, care sunt în prezent 20 de lei și 47 de bani pentru persoane fizice și 38 de lei și 47 de bani pentru agenții economici.

Comparativ cu alte orașe din Moldova, este cel mai mic tarif la apă.

Este important de remarcat faptul că ANRE a aprobat cerința de „Apă-Canal Chișinău“ și „Apă-Canal Ungheni“, de a ridica prețul la apă, care este prevăzut pentru a acoperi costurile prevăzute pentru anul 2017.
26 mai 2017, la 15:55

Alte știrile săptămânii

MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni
A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia
Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă” Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă”