20.04.2024

Tarifele la apă în Chișinău vor crește

Tarifele la apă în Chișinău vor crește Astăzi a devenit cunoscut faptul că tarifele la apă în capitală pot fi ridicate.

Cum se relatează, „Apă-Canal Chișinău“ cere de la ANRE o creștere a tarifelor de apă.

Directorul general al S.A. „Apă-Canal Chișinău“ Veronica Herța a raportat că tariful de apă va crește de la 9 lei și 19 bani, până la 11 lei și 75 de bani pentru 1 metru cub de apă.

Modificarea tarifelor de apă este un eveniment destul de așteptat, deoarece datorită prețul nu s-a schimbat din anul 2009.

Să ne amintim că pierderile primite de întreprinderea „Apă-Canal Chișinău“, la sfârșitul anului 2016, s-a ridicat la mai mult de 81 de mln. de lei. Cu toate acestea, în anul 2015, compania a primit o pierdere aproape de două ori mai mult, și a fost aproximativ 148 de mln. de lei.

Un alt punct care trebuie subliniat este unul dintre proiectele „Apă-Canal Chișinău“. Să ne amintim că „Apă-Canal Chișinău“ are credit neaprobat în valoare de 62 mil. de euro, care ar fi trebuit să meargă la repararea sistemelor de canalizare și alimentare cu apă în Moldova.

Prin urmare, compania „Apă-Canal Chișinău“ consideră că, fără o creștere a tarifelor de apă, proiectul nu ar putea avea loc.

Notă informativă: un m3 de apă în Chișinău costă 9 lei și 19 bani.

Comparativ cu alte orașe din Moldova, este cel mai mic tarif de apă.
15 mai 2017, la 12:54

Alte știrile săptămânii

MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni
A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia
Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă” Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă”