06.05.2024

Gazele rusești vor continua să se ieftinească pentru Moldova

Gazele rusești vor continua să se ieftinească pentru Moldova În 2017 prețul gazelor naturale rusești pentru Moldova va continua să scadă.

Acest fapt l-a comunicat viceministrul Economiei, Valeriu Triboi, menționînd că acest lucru se datorează menținerii actualei formule europene de calculare a prețului gazelor naturale pentru Moldova, potrivit căreia prețul combustibilului pentru țara noastră se determină, reieșind din valoarea medie aritmetică a prețului de comercializare a gazelor de către „Gazprom” în țările europene și cotațiile prețurilor la produsele petroliere.

Valeriu Triboi a specificat că în actuala conjunctură de piață, în contextul reducerii prețurilor la petrol, prețul gazelor rusești pentru Moldova va continua să scadă.

El a reamintit că în I trimestru al anului 2016 prețul combustibilului livrat de către „Gazprom” în Moldova a constituit 233 dolari pentru o mie de metri cub, iar valoarea medie anuală va alcătui 190 de dolari.

Valeriu Triboi a spus că, deocamdată, nu poate spune care va fi prețul gazelor pentru Moldova în I trimestru al anului 2017, menționînd că acesta va deveni cunoscut pînă la 15 ianuarie, însă a specificat că tendința de micșorare a prețului combustibilului pentru țara noastră va continua.

Viceministrul Economiei a subliniat că după ce va deveni cunoscut noul preț la gaze pentru Moldova ANRE va putea examina posibilitatea revizuirii actualelor tarife la combustibil pentru consumatorii finali.
20 decembrie 2016, la 17:32
Sursa: NOI.MD

Alte știrile săptămânii

MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni
A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia
Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă” Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă”