02.05.2024

Un record de companii lichidate în Moldova

 Un record de companii lichidate în Moldova În Republica Moldova au încheiat un număr record de companii. Pe parcursul perioadei februarie-martie 2017 au fost lichidate 1114 firme.

Aceasta este cea mai mare cifră din istoria de afaceri din Republica Moldova. La acea vreme, așa cum au fost înregistrate doar 321 de firme.

Antreprenorii începători spun că principalele probleme întâlnite în drumul lor sunt incapacitatea de a concura, procedura de obținere a creditelor grele și probleme legislative.

Președinte al Camerei de înregistrare a Republicii Moldova, Victor Cebotari, susține că firmele sunt lichidate din cauza datoriilor existente.

Manageri de companii deja închise spun că au încetat activitățile lor, deoarece ei nu au putut să plătească impozite și să acopere costurile.

Cea mai mare parte din întreprinderile moldovenești sunt concentrate pe comerț, mai mult de 20 mii, aproximativ 40% din total.
10 aprilie 2017, la 17:47

Alte știrile săptămânii

MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni
A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia
Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă” Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă”