29.03.2024

Prețurile pentru benzină și motorină în Moldova s-au schimbat din nou

Prețurile pentru benzină și motorină în Moldova s-au schimbat din nou Astăzi a devenit cunoscut faptul că ANRE a redus prețul benzinei și motorinei în Moldova.

Astfel, benzina a scazut în preț cu 82 de bani, și motorină – cu 61 de bani.

Să ne amintim că aceasta este a doua oară cănd ANRE scade prețul în luna mai.

Aceste modificări vor fi valabile din 17 mai și va dura până la 30 mai.

Prin urmare, 1 litru de benzină nu trebuie să depășească cifra de 16 lei și 90 de bani. La acea vreme, ca motorina va costa nu mai mult de 14 lei și 40 de bani.

Modificările frecvente ale prețurilor de combustibil sunt legate cu prețul pentru petrol, care determină costuri, cu alte cuvinte, costurile de operare și costurile asociate cu importul, costurile de asigurare, TVA etc.

Interesant fapt că stațiile de gaz nu pot vinde combustibil la prețuri mai mari decât valoarea maximă stabilită. În acest caz, proprietarii de benzinării vor fi pedepsiți cu sancțiuni sau pot pierde licența.
17 mai 2017, la 13:04

Alte știrile săptămânii

MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni
A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia
Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă” Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă”