24.04.2024

Prețul benzinei și motorinei în Moldova va fi ridicat

Prețul benzinei și motorinei în Moldova va fi ridicat Astăzi, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat că este de așteptat creșterea prețurilor pentru benzină și motorină.

Este de așteptat ca creșterea prețurilor la combustibil va fi aproximativ cu 2%.

Reamintim că în perioada între 17 - 30 mai prețurile combustibilului în Moldova s-au ridicat pînă la 16,90 și 14, 40 lei, respectiv.

Creșterea prețurilor la combustibil este programată la perioada de la 31 mai pînă la 31 iunie, inclusiv.

Astfel, pentru 1 litru de benzină va fi obligat să plătească 17 lei și 14 bani și motorină, la rândul său, va ajunge la 14 lei și 69 de bani per 1 litru.

Pe această bază, în următoarele două săptămâni, benzina va costa cu 24 de bani mai mult ca și motorină va crește în preț cu 29 de bani per 1 litru.

Un fapt interesant că Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) modifică prețurile la combustibil fiecare 2 săptămâni, în acest timp publică datele pe site-ul oficial. Tarifele schimbate vor intra în vigoare miercuri seara, începând cu ora 00:00.

Modificările frecvente ale prețurilor de combustibil sunt legate cu prețul pentru petrol, care determină costuri, cu alte cuvinte, costurile de operare și costurile asociate cu importul, costurile de asigurare, TVA etc.

Interesant fapt că stațiile de gaz nu pot vinde combustibil la prețuri mai mari decât valoarea maximă stabilită. În acest caz, proprietarii de benzinării vor fi pedepsiți cu sancțiuni sau pot pierde licența.
31 mai 2017, la 16:05

Alte știrile săptămânii

MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni
A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia
Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă” Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă”