25.06.2021

Prețul benzinei și motorinei în Moldova va fi redus

Prețul benzinei și motorinei în Moldova va fi redus Ieri, data de 2 mai, ANRE a schimbat din nou prețul la combustibil. Astfel, prețurile au fost reduse pentru benzină - cu 46 de bani, iar la motorină - cu 47 de bani.

Modificări ale prețurilor la combustibil vor intra în vigoare miercuri, data de 3 mai. La acest nivel
prețul va rămâne până la 16 mai.

Prin urmare, prețul maxim pentru 1 litru de benzină va fi nu mai mult de 17 lei și 72 de bani. La acel moment, prețul critic al motorinei în Moldova va fi nu mai mult de 15 lei și 1 ban.

Modificările frecvente ale prețurilor de combustibil sunt legate cu prețul pentru petrol, care determină costuri, cu alte cuvinte, costurile de operare și costurile asociate cu importul, costurile de asigurare, TVA etc.

Interesant fapt că stațiile de gaz nu pot vinde combustibil la prețuri mai mari decât valoarea maximă stabilită. În acest caz, proprietarii de benzinării vor fi pedepsiți cu sancțiuni sau pot pierde licența.
03 mai 2017, la 17:10

Alte știrile săptămânii

MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni
A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia
Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă” Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă”