16.04.2024

Moldovenii care muncesc peste hotare au întors miliardul furat

Moldovenii care muncesc peste hotare au întors miliardul furat Cât s-a furat din sistemul bancar, cam tot atât au trimis moldovenii acasă, prin intermediul băncilor. Suma totală este de 870 milioane dolari SUA, în creştere cu 9,5% faţă de anul trecut, notează o statistică făcută de Banca Naţională.

Pe ansamblu, cele mai mari transferuri au loc din zona UE, dar ca stat, Federaţia Rusă rămâne pe primul loc, cu o pondere de aproape 34%, respectiv, 37 milioane dolari. Pe locurile următoare figurează Israelul, de unde moldovenii trimit acasă 17,85 milioane dolari şi Italia, cu aproape 13 milioane.

Oarecum surprinzător, moldovenii din Statele Unite transferă mai mult decât cei din Marea Britanie, Franţa sau Spania.

Referitor la moneda în care au loc transferurile, dolarii americani au o pondere de 52,2%, euro – aproape 40%, iar rubla rusească – puţin peste 8%, arată statistica Băncii Naţionale.
02 noiembrie 2017, la 11:04

Alte știrile săptămânii

MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni
A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia
Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă” Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă”