05.05.2024

Moldova va primi 13 milioane de euro din partea UE

Moldova va primi 13 milioane de euro din partea UE Uniunea Europeană va acorda 13 milioane de euro pentru proiecte de dezvoltare a capacităţilor societăţii civile şi ale autorităţilor publice. Guvernul a aprobat ieri semnarea în acest sens a două acorduri cu UE.

Primul acord prevede acordarea unui grant în valoare de 8 mil. euro, în cadrul Instrumentului European de Vecinătate. Dintre aceştia, 7 mil. euro vor fi acordaţi organizaţiilor societăţii civile pentru implementarea proiectelor de dezvoltare, iar 1 mil. euro vor fi cheltuiţi pentru procurarea de mărfuri şi servicii.

Al doilea acord prevede acordarea unui grant în sumă de 5 mil. euro pentru dezvoltarea justiţiei, sectorului energetic, transportului, învăţămîntului, precum şi pentru protecţia mediului. În acelaşi timp, 2 mil. euro vor fi alocaţi pentru realizarea proiectelor de programul Twinning, ce urmăresc aplicarea acquis-ului comunitar în domeniile lor de competenţă. Ceilalți 3 mil. euro vor merge spre procurarea de mărfuri şi servicii.
15 decembrie 2016, la 17:08
Sursa: NOI.MD

Alte știrile săptămânii

MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni
A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia
Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă” Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă”