29.03.2024

Leul moldovenesc va obține un nou design în decurs de trei ani - BNM

Leul moldovenesc va obține un nou design în decurs de trei ani - BNM Banca Naţională a Moldovei îşi propune ca, în cel mult trei ani, leii moldoveneşti să aibă un alt design. Instituţia susţine însă că proiectul este unul complicat din punct de vedere tehnic, iar în procesul de modificare a bancnotelor se va ţine cont de părerea cetăţenilor.

"Foarte mulţi experţi spun: am fi vrut bancnote de calitate, să fie durabile. Multe ţări trec la polimer, Elveţia, Marea Britanie, vom vedea nu numai experienţa românească, dar şi experienţa din aceste ţări. Poate vom avea şi monede, bancnote mai diverse, nu numai cu acelaşi domnitor, cu mai multe elemente de diferenţiere".

Din anul 1999, leul românesc este realizat din polimer. Bancnotele realizate din această substanţă sunt de două sau chiar trei ori mai rezistente şi sunt mai greu de falsificat. Primele bancnote din polimer au fost introduse în Australia, în anul 1988.
03 august 2017, la 23:36

Alte știrile săptămânii

MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni
A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia
Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă” Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă”