19.04.2024

Lucrările de construcții din Moldova continuă să se scumpească

Lucrările de construcții din Moldova continuă să se scumpească Tarifele la lucrările de construcții în Moldova continuă să crească.

Astfel, în trimestrul IV al anului 2016 prețurile la lucrările de construcţii-montaj au crescut cu 8,9 la sută față de perioada similară a anului 2015.

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, cel mai mult în octombrie-decembrie 2016, în comparație cu perioada analogică a anului precedent, s-au scumpit lucrările de construcţie a locuinţelor – cu 14 la sută. Prețurile la lucrările de construcție-montaj ale altor categorii de clădiri s-au majorat cu 13,7 la sută.

Tarifele la lucrările de construcție a obiectelor în domeniul agriculturii au sporit cu 9,3 la sută, în domeniul electroenergeticii – cu 8,3 la sută, în domeniul industriei prelucrătoare – cu 7,4 la sută, în domeniul construcției obiectelor de menire socială – cu 6,8 la sută, în domeniul comerțului și alimentației publice – cu 5,8 la sută, în sfera telecomunicațiilor – cu 4,8 la sută, în domeniul transportului – cu 3,4 la sută.
31 ianuarie 2017, la 18:21
Sursa: NOI.MD

Alte știrile săptămânii

MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni
A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia
Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă” Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă”