20.05.2024

Creditele în lei se ieftinesc

Creditele în lei se ieftinesc În Moldova continuă să se ieftinească pe fundalul reducerii ratei de refinanțare de către Banca Națională a Moldovei.

Potrivit datelor Băncii Naționale a Moldovei, în septembrie 2016 rata medie ponderată a dobînzii la creditele noi acordate în moneda naţională a constituit 13,59 la sută, diminuîndu-se cu 1,85 puncte procentuale faţă de perioada similară a anului precedent.

Creditele acordate pe termen de la 2 pînă la 5 ani continuă să fie cele mai atractive. În septembrie 2016, ponderea lor a constituit 40,5 la sută din volumul total al creditelor în moneda naţională, care au fost acordate cu o dobîndă medie de 13,2 la sută, cu 0,35 puncte procentuale mai mică decît cea din luna anterioară.

Cea mai mare pondere a creditelor noi acordate în moneda naţională – 60,83 la sută din volumul total al creditelor în moneda naţională – a revenit creditelor acordate persoanelor juridice cu o dobîndă medie de 13,35 la sută. Totodată, persoanelor fizice le-au fost acordate credite în moneda națională cu o rată medie de 13,98 la sută.
01 noiembrie 2016, la 11:02
Sursa: NOI.MD

Alte știrile săptămânii

MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni
A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia
Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă” Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă”