20.04.2024

Persoanele juridice care vor utiliza denumirea statului vor trebui să achite suma de o sută mii de lei

Persoanele juridice care vor utiliza denumirea statului vor trebui să achite suma de o sută mii de lei Persoanele juridice care vor utiliza în scop lucrativ denumirea, abrevierile sau derivatele denumirii oficiale sau istorice a statului vor trebui să achite suma de 100 mii de lei, potrivit unei modificări legislative aprobate astăzi în şedinţa Cabinetului de miniștri.

Potrivit documentului, în schimbul taxei, persoanei juridice i se va oferi un permis de utilizare a denumirii statului în intitularea entităţii.

Totodată, permisul va fi oferit pînă la modificarea denumirii sau lichidării persoanei juridice.

De asemenea, persoana juridică, căreia i s-a retras permisiunea de utilizare a denumirii oficiale a statului, este obligată să-şi modifice titlul în termen de 30 de zile de la data recepţionării deciziei de retragere a permisiunii.

Prevederea va intra în vigoare la o lună de la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.
02 martie 2017, la 17:43
Sursa: MOLDPRES.MD

Alte știrile săptămânii

MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni
A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia
Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă” Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă”