20.04.2024

Înregistrarea a mașinilor cu numere străine în Moldova va fi prelungită

Înregistrarea a mașinilor cu numere străine în Moldova va fi prelungită Astăzi, a devenit cunoscut faptul că Parlamentul Republicii Moldova a adoptat legea cu privire la înregistrarea automobilelor, care au fost aduse la 1 noiembrie 2016. Această problemă a fost discutată la 23 martie, vineri. Astfel, termenul limitei de înregistrare a vehiculelor se va desfășura până la 1 iulie 2017.

Anterior, Parlamentul a aprobat o reducere de 70% pentru mașinile cu numere de înmatriculare străine. Cu toate acestea, precizând totodată că vehiculul trebuie să fie înregistrate pînă la 1 aprilie 2017.

A menționat anterior că până la 21 ianuarie 2017 a fost importat mai mult de 2,3 mii mașini cu numere de înmatriculare străine. Taxele fiscale apoi s-au ridicat la mai mult de 51 mil. lei.

Potrivit datelor Ministerului Finanțelor al Republicii Moldova 1 noiembrie in 2016 au fost inregistrate de peste 14 mii de vehicule inclusiv 1,5 mii cu numere transnistrene de autoturisme. Pe parcursul acestei perioade, bugetul țării a primit circa 340 de milioane de lei.

Este de așteptat ca o astfel de prelungire a perioadei de vehicule de înregistrare va permite să se înregistreze circa 10 mii de vehicule.
27 martie 2017, la 16:42

Alte știrile săptămânii

MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni
A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia
Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă” Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă”