26.04.2024

În Moldova va lupta împotriva contribuabilii neoneşti

În Moldova va lupta împotriva contribuabilii neoneşti 1 aprilie, 2017 va intra în vigoare modificări legislative în temeiul căruia Inspectoratul Fiscal Principal de Stat și alte 35 de inspecții se vor uni într-un singur serviciu fiscal de stat.

Director al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Serghei Pușcuță consideră că aceste modificări vor contribui la minimizarea costurilor administrative, inclusiv sistemul de inspecție va fi mai ușor. Este de așteptat ca toate eforturile vor fi concentrate pe lupta împotriva celor care au evitat plata taxelor.


Din cauza lipsei de observatori profesioniști în Chișinău și Bălți au fost probleme cu inspecții. Toți angajații IFPS sunt enumerați ca inspector teritorial. Un posibil motiv pentru neplătirea taxelor, este complexitatea interacțiunii organului de conducere central cu elementele teritoriale adiacente.

Serghei Pușcuță a spus că, în loc de zeci de inspecții mici responsabili pentru fiecare zonă în parte, ar trebui să fie stabilit numai 4 oficii de impozitare, care vor fi împărțiți în unitate de nord sud centru și Chișinău în mod direct.

De asemenea, directorul Inspectoratului Fiscal Principal de Stat a remarcat că reforma în Moldova va face posibilă distribuirea funcțiilor administrative. Atunci vor fi numiți 4 directori adjuncți al inspecției principale de stat. Fiecare dintre ele va îndeplini anumite funcții: suport de informații, sistemul de management complet, iar celelalte două - va fi responsabili pentru cursul inspecțiilor.

În acest scenariu, 85 de locuri de muncă vor fi eliminate. Directorul Serghei Pușcuță, susține că rezultatele acestei reforme vor fi resimțite până la sfârșitul acestui an.
16 martie 2017, la 16:32

Alte știrile săptămânii

MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni
A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia
Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă” Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă”