18.05.2024

Filip, despre stabilizarea economiei

Filip, despre stabilizarea economiei Autoritățile moldovene au reușit să stabilizeze economia, iar acum prognozele arată că creșterea economică din acest an va fi de aproximativ 2%, a menționat prim-ministrul Pavel Filip, care a participat la festivitatea organizată cu prilejul Zilei lucrătorului din agricultură şi industria prelucrătoare.

În alocuţiunea sa, premierul a menţionat că agricultura este un domeniu strategic în consolidarea economiei ţării, iar Guvernul va oferi în continuare susținerea necesară pentru modernizarea ramurii și asigurarea competitivității producției autohtone pe piețele externe.

Pavel Filip a vorbit despre măsurile luate de Executiv pentru a susține sectorul, accentuînd creșterea fondului pentru subvenții în agricultură, proiectele de finanțare de tipul ”Livada Moldovei”, ”Agricultura competitivă”, dar și o serie de facilități cum ar fi posibilitatea de a importa direct motorină pentru lucrările agricole și accesul agricultorilor la apa pentru irigații.

„S-a reușit stabilizarea economiei, iar acum prognozele arată că vom avea o creștere economică de circa 2% în acest an. O prioritate pentru noi a fost să luăm măsuri pentru îmbunătățirea mediului de afaceri, inclusiv pentru cei care activează în agricultură, astfel încît toți cei care inițiază o afacere sau vor să investească în economia țării să o facă în condiții mai bune”, a spus premierul.
21 noiembrie 2016, la 14:03
Sursa: NOI.MD

Alte știrile săptămânii

MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni
A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia
Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă” Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă”