23.04.2024

Este cunoscut unde se află miliardul furat

Este cunoscut unde se află miliardul furat Astăzi a devenit cunoscut faptul că în acest moment este plătit deja mai mult de 1 mlrd.lei de credit, care a alocat Banca Națională a Moldovei băncilor, care sunt în așteptare pentru lichidare, cum ar fi: Banca Socială, Banca de Economii, Unibank.

Referindu-se la datele obținute de la Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova, a fost raportat faptul că de la începutul verii a fost posibil să se întoarcă 1,22 miliarde de lei de la băncile, care au fost numite. Lună trecută au fost plătite în numerar pentru a rambursa împrumutul în valoare de 12 milioane de lei.

Astfel, rezumând performanța, din împrumut au fost plătite: Banca Socială - 402,8 milioane de lei; Banca de Economii - 301,8 mln lei; Unibank - 297,6 milioane de lei.

Punctul important este de remarcat că, potrivit legii, Guvernul Republicii Moldova este obligat să restituie suma de BNM, în valoare de 13,58 miliarde de lei, timp de 25 de ani.

Cu toate acestea, în primii 10 ani de rambursare, suma va fi mai mică decât în ultimii 10 ani.

Astfel, este necesar să se plătească 50 de milioane, la o rată a dobânzii de 1,4%. Dar, până la sfârșitul perioadei de plată, această sumă va ajunge la 1 mlrd.lei. Cu toate acestea, deja în al 10-lea an de plată, împreună cu o creștere a valorii, rata dobânzii va crește - până la 5,3%.
07 iunie 2017, la 13:19

Alte știrile săptămânii

MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni
A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia
Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă” Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă”