18.04.2024

Fostul Guvernator BNM, Leonid Talmaci, arestat pentru 15 zile

Fostul Guvernator BNM, Leonid Talmaci, arestat pentru 15 zile Lovitură dură pentru fostul și cel mai longeviv Guvernator BNM, Leonid Talmaci. După ce a participat la o ședință a noului Consiliu Economic al Președinției, Talmaci a fost reținut de procurorii anticorupție.

Potrivit informației, Leonid Talmaci este învinuit de participaţie într-un grup criminal organizat specializat în escrocherii în proporţii deosebit de mari, cauzarea de daune materiale prin înşelăciune sau abuz de încredere şi abuz în serviciu.

Aceeași sursă publică și un document confirmativ. Este vorba despre Mandatul de Arestare al fostului Guvernator, document la care are acces doar un număr extrem de restrâns de persoane și care conţine date cu caracter personal.

Leonid Talmaci este primul și cel mai longeviv Guvernator BNM. Este considerat unul dintre cei mai buni și apreciați specialiști ai domeniului financiar-bancar din Moldova. Acum 2 ani a ajuns la Moldincombank unde a deținut funcția de președinte al comitetului de conducere a băncii. Vineri dimineața, Talmaci a apărut în mai multe ipostaze alături de președintele Igor Dodon în cadrul ședinței de constituire a Consiliului Economic pe lîngă Președintele Republicii Moldova din care face parte.
04 martie 2017, la 10:01
Sursa: NOI.MD

Alte știrile săptămânii

MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni
A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia
Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă” Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă”