27.04.2024

Creșterea rapidă tarifelor energiei electrice pentru locuitorii Moldovei

Creșterea rapidă tarifelor energiei electrice pentru locuitorii Moldovei Din 1 aprilie 2017 va crește costul energiei electrice în Moldova. Este de așteptat ca majorarea tarifelor va fi la 3,9%, acest lucru înseamnă că rezidenții nu trebuie să plătească 2,05 lei pe 1 kW, dar deja 2 lei și 12 bani. Această creștere a tarifelor se aplică în regiunile nordice ale Moldovei.

Anterior, a fost declarat de a majora tarifele în regiunile centrale și de sud ale Moldovei. Apoi, a fost spus că tarifele trebuie să fie ridicați la nivelul de 3,6%, adică, consumatorii trebuie să plătească pentru 1 kW de energie electrică - 1 leu și 99 de bani.

VALUTAR.MD transmite că vinery data de 17 aprilie, decizia a fost luată de Consiliul guvernatorilor al Agenției Naționale. Este important de menționat faptul că această decizie se va referi numai acei consumatori care folosesc serviciile RED Nord. La acel moment, atât pentru consumatorii RED Nord-Vest va ajunge la majorarea tarifelor - 5,1%, aceasta înseamnă că cetățenii deja va plăti 2 lei și 25 de bani.

Interesant fapt că furnizorii de energie electrică au cerut ridicarea tarifelor la 5,8% pentru Nord, care a fost egală cu 2.16 lei pe 1 kW, și până la 9,81% pentru Nord-Vest.

Cererile de costuri mai mari de energie au fost considerate prea mari, având în vedere că prețul de achiziție de energie electrică a scăzut de 3 ori. Și toate aceste lucruri s-au început după ce situația a început să se îmbunătățească pe piața valutară.
20 martie 2017, la 16:02

Alte știrile săptămânii

MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni
A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia
Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă” Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă”