28.03.2024

Creșterea rapidă a inflației în Republica Moldova

Creșterea rapidă a inflației în Republica Moldova Portalul VALUTAR.MD a aflat astăzi că Biroul Național de Statistică a anunțat indexul prețurilor de consum în Republica Moldova de la începutul anului 2017.

Datele sunt prezentate în ultimele trei luni, comparativ cu ultima lună din 2016.

Este important de remarcat faptul că, în SUA, de exemplu, pentru a calcula rata inflației este utilizat indexul prețurilor de consum.

Astfel, indexul prețurilor de consum în Republica Moldova a constituit: în ianuarie - 101,2%, februarie - 102,4%, iar în martie - 102,8%.

Un fapt interesant că indexul prețurilor de consum este un tip de măsurare, care este utilizat pentru a determina valoarea medie a bunurilor și serviciilor, care este, de asemenea, numită „coșul de consum“. De asemenea, indexul prețurilor de consum poate să fie găsit sub același nume ca „rata inflației“, care se calculează pentru o anumită perioadă de timp.

Moldova nu este singură țară în care inflația se calculează prin indexul prețurilor de consum. De exemplu, în țări precum Statele Unite și Federația Rusă, este folosită, de asemenea, această metodă.
14 aprilie 2017, la 10:54

Alte știrile săptămânii

MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni
A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia
Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă” Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă”