30.04.2024

Creșterea economică anticipată de autoritățile Moldovei în următorii ani

Creșterea economică anticipată de autoritățile Moldovei în următorii ani Autoritățile Moldovei anticipează în viitorii trei ani o creștere economică stabilă pe țară la nivelul de 3-3,5 la sută pe an.

Această previziune a indicatorilor macroeconomici s-a luat în considerare de către Ministerul Finanțelor la elaborarea proiectului legii bugetului de stat pe anul 2017, aprobat de Guvern.

Se așteaptă că creșterea produsului intern brut al Moldovei în 2017 va constitui 3 la sută, iar în 2018 și 2019 se va înregistra o creștere economică de 3,5 la sută.

Se prevede că în expresie nominală PIB al Moldovei în 2017 va însuma 142,8 miliarde de lei, în 2018 – 155,3 miliarde de lei, în 2019 – 169,2 miliarde de lei.

Se așteaptă că creșterea PIB al Moldovei pe parcursul viitorilor trei ani va fi asigurată din contul îmbunătățirii condițiilor economice și financiare la nivel global; intensificării promovării exportului moldovenesc pe piața UE; dezvoltării și susținerii întreprinderilor private din partea statului; dezvoltării sectorului real al economiei, inclusiv din contul atragerii investițiilor străine directe în economia națională; promovării unei politici fiscale și a reformelor rezonabile, orientate spre reducerea cheltuielilor publice ineficiente; asigurării stabilității financiare pe calea menținerii unui nivel jos al inflației și a stabilității cursului de schimb etc.

Un factor important care va contribui la creșterea economiei naționale va fi majorarea investițiilor în active materiale pe termen lung.
07 decembrie 2016, la 17:25
Sursa: NOI.MD

Alte știrile săptămânii

MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni
A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia
Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă” Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă”