18.04.2024

Cînd vor ajunge în Moldova experții de la „Rospotrebnazor”

Cînd vor ajunge în Moldova experții de la „Rospotrebnazor” Experții „Rospotrebnazor" și „Rosselhoznadzor" vor veni săptămîna viitoare la Chișinău pentru a începe activitatea de extindere a listei companiilor care livrează producția moldovenească pe piața rusă, a declarat președintele Igor Dodon, citat de RIA Novosti.

„Experții de la „Rospotrebnazor" și „Rosselhoznadzor" vor veni exact peste o săptămînă și vom începe să extindem lista acelor companii care își pot exporta producția pe piața din Rusia", a declarat Dodon.

„Am convenit de principiu că nu vom reuși să ridicăm în totalitate embargoul impus producției moldovenești, atît timp cît este în vigoare Acordul de Asociere cu UE, însă poate fi extinsă lista mărfurilor și numărul companiilor-producătoare care livrează mărfuri pe piața rusă. Cred că într-o lună — două vom soluționa această problemă", a menționat președintele.

În iunie 2014, Republica Moldova a semnat cu UE Acordul de Asociere și Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător. După ratificarea acestui Acord de către Parlamentul Republicii Moldova, relațiile dintre Moscova și Chișinău s-au tensionat. Conform Acordului, Moldova trebuie să-și deschidă total piața pentru mărfurile europene. Rusia a interzis importul mai multor mărfuri moldovenești, de teamă că prin intermediul Moldovei va fi reexportată producția din UE.
19 ianuarie 2017, la 16:29
Sursa: NOI.MD

Alte știrile săptămânii

MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni
A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia
Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă” Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă”