23.04.2024

Ce se întâmplă cu bugetul Moldovei?

Ce se întâmplă cu bugetul Moldovei? Astăzi a devenit cunoscut ce s-a întîmplat cu bugetul Moldovei comparative cu anul 2016.

Conform datelor obținute de la Inspectoratul Fiscal Principal de Stat (IFPS), veniturile fiscale în bugetul Republicii Moldova s-au ridicat la aproximativ 12,34 mlrd.lei. Comparativ cu iunie 2016, această cifră a fost depășită cu aproape 1,73 mlrd.lei.

Conform (IFPS), cea mai mare cantitate de fonduri primite de la bugetul de stat s-a ridicat cu - 5,5 miliarde de lei, respectiv, este egală cu 22% din veniturile totale.

Au crescut și veniturile la Fondul de Asigurări Sociale, care este mai mult de 16% (603 milioane lei), iar rezultatul a fost 4,26 mlrd.lei.

Veniturile fiscale din fondul de asigurări de sănătate au crescut cu mai mult de 10% și a constituit 1,3 mlrd.lei.

Trebuie remarcat faptul că, pe fondul creșterii deduceri fiscal, în bugetele locale se vede scădere considerabilă a veniturilor, care este de aproape cu 1% mai mic și a fost depășită cu aproape 1,2 mlrd.lei.

Un fapt interesant că principalele surse de creștere în bugetul țării sunt autoritățile fiscale.

Conform datelor obținute încă pentru perioada ianuarie-aprilie, veniturile fiscale au atins nivelul de mai mult de 4,5 mlrd.lei că aproape mai mult de jumătate din valoarea totală a încasărilor din bugetul Republicii Moldova.
05 iunie 2017, la 16:55

Alte știrile săptămânii

MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni
A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia
Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă” Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă”