29.03.2024

Ce salarii își doresc moldovenii pentru a nu pleca peste hotare?

Ce salarii își doresc moldovenii pentru a nu pleca peste hotare? Majoritatea locuitorilor chestionaţi ai Moldovei au declarat că sînt gata să muncească acasă şi să nu plece după cîştig peste hotare dacă salariile lor în ţară vor constitui de la 5 pînă la 10 mii de lei.

Acest fapt îl reflectă rezultatele ultimului sondaj al opiniei publice, efectuat de CBS AXA la comanda IDIS Viitorul.

Răspunzînd la întrebarea „Care trebuie să fie salariul unui angajat ca el să nu plece la muncă peste hotare?”, majoritatea respondenţilor (44,3% din numărul total al cetăţenilor chestionaţi) au declarat că salariul trebuie să fie de la 5 mii pînă la 10 mii de lei.

Circa 31,6% din numărul total al cetăţenilor chestionaţi cred că în acest caz salariul trebuie să fie de la 10 mii pînă la 15 mii de lei.

Totodată, 8,1% dintre respondenţi consideră că salariul acasă al acestor angajaţi trebuie să varieze între 15 mii şi 20 de mii de lei.

3,3% dintre respondenţi au spus că, pentru a nu pleca la cîştig peste hotare, trebuie să primească acasă un salariu în mărime de la 20 pînă la 30 de mii de lei, iar 0,8% dintre cei chestionaţi consideră că această sumă trebuie să depăşească 30 de mii de lei.

De remarcat că 8,1% dintre respondenţi cred că în acest scop este suficient de a avea un salariu de 3-5 mii de lei, iar 1,1% din numărul total de chestionaţi – un salariu mai mic de 3 mii de lei.
04 octombrie 2017, la 16:16
Sursa: NOI.MD

Alte știrile săptămânii

MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni
A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia
Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă” Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă”