25.04.2024

Care sunt veniturile și cheltuielile în Moldova?

Care sunt veniturile și cheltuielile în Moldova? Astăzi a devenit cunoscut faptul că pentru o lungă perioadă de timp, veniturile cetățenilor Moldovei au depășit cheltuielile cu mai mult de 5% și sunt deja 2 134 de lei.

Cu toate acestea, este necesar să se ia în considerare inflația, din cauza căreia creșterea venitului real a fost de doar 0,9%.

Potrivit Biroului Național de Statistică al Republicii Moldova, principala sursă a veniturilor - un salariu care este mai mult de 40%. Urmat de transferuri sociale și transferuri din străinătate. Venituri din activități cu caracter personal au ajuns la 14%.

Trebuie subliniat faptul că veniturile locuitorilor din mediul urban sunt cu aproape 850 de lei mai mult decât la locuitorii satelor. În consecință, ponderea salariilor este de 51% și 27,6%.

Costurile medii au scăzut în mod semnificativ, atât de mulți ani, veniturile au depășit cheltuielile cu aproape 44 de lei. Cheltuielile medii pe 1 locuitor sunt 2 091 de lei. Trebuie remarcat faptul că aproape 45% din salariul locuitorii cheltuiesc pentru produse alimentare.

Cheltuielile pentru chitanțe de plată efectuate în această lună - aproape 19%, cumpărarea de haine - mai mult de 9%, servicii medicale - mai mult de 6%, etc.

Anterior a fost raportat faptul că cetățenii moldoveni cheltuiau în medie - 2 503 de lei, cu 730 de lei mai mare decât locuitorii din mediul rural.

Un fapt interesant că cheltuielile cetățenilor din Republica Moldova în 2016 au fost egale – 2 060 de lei, ceea ce reprezintă 5,3% mai mult decât în 2015. Costurile la momentul dat au fost mai mult de 2,7% și au fost egale – 2 117 de lei.
23 iunie 2017, la 17:22

Alte știrile săptămânii

MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni
A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia
Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă” Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă”