25.04.2024

ANRE a majorat preţul la benzină şi a redus nesemnificativ preţul la motorină

ANRE a majorat preţul la benzină şi a redus nesemnificativ preţul la motorină Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a majorat plafonul preţului la benzină cu 0,12 lei per litru, iar preţul la motorină l-a micşorat cu 0,07 lei.

Preţurile maxime la benzina Premium-95 au fost majorate până la 18,11 lei per litru, iar la motorină au scăzut până la 15,54 lei. Aceste preţuri vor fi valabile în următoarele două săptămâni, până la 7 februarie.

Specialiştii ANRE afirmă că preţurile sunt calculate conform noii metodologii de formare a preţurilor la carburanţi în baza cotaţiilor medii Platts pentru benzină şi motorină. De asemenea, în calcul sunt luate costurile de tranzacţionare aferente operațiunii de import, inclusiv costurile de transport și de asigurare; cota accizelor și cota taxei pe valoarea adăugată și marja comercială specifică care cuprinde valoarea cheltuielilor și profitul companiilor petroliere.

Noile preţuri vor intra în vigoare miercuri, 25 ianuarie. Operatorii nu sunt în drept să comercializeze cu ridicata carburanţi la un preţ care depăşeşte plafonul stabilit de ANRE. În cazul depăşirii plafonului ANRE, participanţii pieţei riscă sancţiuni, până la retragerea licenţei.
25 ianuarie 2017, la 16:24
Sursa: INFOTAG.MD

Alte știrile săptămânii

MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni MAIB: Plata ratelor la credite, inclusiv dobânzi, amânată pentru 3 luni
A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia A fost lansat un nou serviciu de cursurile de schimb în Rusia
Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă” Încă o bancă a aderat la Programul de stat ”Prima Casă”