24.04.2024

Cursul valutar Won sud-coreean în Moldova astăzi (KRW/MDL)

Organizație cumpărare vînzare
Banca Națională 0.01 0.01
Moldova Agroindbank - -
Moldindconbank - -
Victoriabank - -
Mobiasbanca - -
Eximbank - -
ProCredit Bank - -
FinComBank - -
Energbank - -
BCR Chișinău - -
Comerțbank - -
EuroCreditBank - -
Deghest CSV - -
Clio CSV - -
Orion CSV - -
PRO-FX Schimb CSV - -
Ciocana CSV - -
Calisto NG CSV - -
Nelus-Grup CSV - -
Protanir CSV - -
Vadisan CSV - -
Rata medie 0.01 0.01
* actualitatea cursului valutar în bancă sau CVS trebuie sa fie clarificată

Codul literal:
KRW
Codul digital:
410
Simbol:
Nominal:
100

Țările

Nu sunt informații

Istorie

Won sud-coreean - este moneda oficială a Republicii Coreea. 1 won este echivalent cu 10 jeoni. În circulație sunt bancnote de valoare: 1 000, 5 000, 10 000, 50 000 de won. Monedele în circulație sunt în valori de: 1, 5, 10, 50, 100 de won.

Pe aversul bancnotelor sud-coreene în valoarea nominală de 1 000 de won este imaginat filosof și gânditor Lee Hwang și flori de măsline. Dar pe reversal este realizat peisajul de pe coasta mării; 5 000 - Li I - savant confucianist, pe fondul complexului muzeal; pe 10 000 de won - conducătorul în secolului al XV-lea, Sejong Cel Mare de Joseon; pe 50 000 de won puteți vedea poetul, artistul Xing Saimdan și pe reversal - bambus și prune.

Pe reversul monedelor este plasată denumirea, numele băncii care emite moneda, precum și data eliberării. Partea frontală a monedei variază. Denumirile de monede sunt: 1 won - floarea hibiscus sirian; 5 won - barcă cu pânze militare naționale medievale; 10 won – pagoda in manastire Bulguksa; 50 won - floare de orez; 100 won - portret de Yi Sun-sin, comandantul naval al secolului al XV-lea; 500 won - imaginea unei macarale.

Moneda coreeană provine din secolul III î.Hr. Apoi, monedele au fost prezentate sub formă de cuțite și cereale. În secolele XI-XII monede au fost produse din argint și cupru, dar numărul lor este limitat.

În 1392, la putere vine dinastia Chosen, în timpul domniei lui au fost puse în aplicare încercarea de a reforma sistemul monetar al statului. În secolul al XVII-lea, a deschis douăzeci și patru de mentolate, care aг început să producă monede de bronz și cupru.

În 1633, moneda oficială devine „mun“. În 1892, unitatea monetară devine „Yang“.

După al doilea război mondial, moneda de bază devine „Hwang“. În 1948, Coreea a fost împărțită în două state independente - de Nord și Coreea de Sud.

Toamna anului 2016 rata de schimb a fost instabilă și variază între 1160 - 1166 per 1 dolar american.

Trebuie de cunoscut faptul că importul de valută străină nu este limitat, cu toate acestea, atunci când importul valutei este mai mult decît 10 000 de dolari, trebuie să completeze declarația, care trebuie să fie păstrată pe durata sejurului dumneavoastră.

Exportul valetei este permis într-o cantitate de până la 8 milioane. Monede neutilizate pot fi schimbate în viitor, ci numai pe baza prezentării unui certificat de schimb, care produce bancă locală.

În lipsa acestui certificat, autorul infracțiunii va trebui să plătească o amendă de 100 $.