24.04.2024

Cursul valutar Coroana daneza în Moldova astăzi (DKK/MDL)

Organizație cumpărare vînzare
Banca Națională 2.56 2.56
Moldova Agroindbank - -
Moldindconbank - -
Victoriabank - -
Mobiasbanca - -
Eximbank - -
ProCredit Bank - -
FinComBank - -
Energbank - -
BCR Chișinău - -
Comerțbank - -
EuroCreditBank - -
Deghest CSV - -
Clio CSV - -
Orion CSV - -
PRO-FX Schimb CSV - -
Ciocana CSV - -
Calisto NG CSV - -
Nelus-Grup CSV - -
Protanir CSV - -
Vadisan CSV - -
Rata medie 2.56 2.56
* actualitatea cursului valutar în bancă sau CVS trebuie sa fie clarificată

Codul literal:
DKK
Codul digital:
208
Simbol:
nu există
Nominal:
1

Țările

Nu sunt informații

Istorie

Coroană daneză - este moneda oficială a Danemarcei, inclusiv Groenlanda și Insulele Feroe.

1 coroana este subdivizionată în 100 de øre. În circulație sunt bancnote de valoare: 50, 100, 200, 500, 1 000 coroane. Monedele în circulație sunt în valori de: 50 eră, precum și 1, 2, 5, 10, 20 de coronae.

În mod tradițional, pe bancnotele daneze sunt imaginate poduri și descoperiri arheologice. De exemplu, pe bancnotele de 50 de coronae este imaginat podul Salignsun care leaga insula Morse si peninsula Saling, ridicat în 1973, și pe reversul putem vedea vasul epocii de piatră; pe bancnota de 100 de CZK este ilustrat podul Lillebeltsbro, care trece prin strâmtoarea Little Belt; pe bancnota de 200 de este imaginat podul Knippelsky lângă Copenhaga; 500 de coronae – podul Reginei Alexandra, care reunește insula Zeelandă și Mont; pe 1 000 de coroane a fost capturat al treilea în lume după durata zborului pod suspendat Belt, care leagă insula Fyn și Zeelandă.

Pe monede, de exemplu, 50 de øre, pe partea din față este inscripția „Danemarca“, iar pe partea din spate este scris nominal. Monede în valoare de 1, 2, 5 coroane sunt similare în model, dar există diferențe doar în dimensiune. Pe partea din față puteți vedea monograma reginei, iar reversul este făcut în stil național. Pe aversul monedelor în valoare de 10 și 20 de coroane este un portret al Reginei, și pe cercul - numele ei și anul de emisiune. Pe reversul monedei este situate stemă a Danemarcei.

Timp de multe secole, moneda oficială a fost considerată ca rigstaler în timp ce coroana a luat această poziție numai după reforma din 1875. În timp ce a fost introdus standardul de aur, în care raportul a fost de 2 480 CZK per 1 kg de metal pur prețios. În acel moment, o parte a Uniunii Monetare Scandinave au fost: Danemarca, Norvegia și Suedia.

Dar, în 1814, Uniunea s-a destrămat și fiecare dintre țările avea propria monedă. Dar deja în 1824, Danemarca incă o dată a folosit standardul de aur, până la 1933. În timpul al doilea război mondial, coroana daneză a fost raportată la Reichsmark. Cu toate acestea, după încheierea ostilităților, cursul a fost aruncat pe lira sterlină britanică.

De exemplu, până în prezent, în octombrie 2016, pentru 1 dolar SUA poate fi cumpărate 6,81 coroane daneze.

Importul și exportul de valută și schimbul nu are limite. Dar este necesară completarea declarației privind exportul de mai mult de 50 de mii de coroane.