24.04.2024

Cursul valutar Shekel israelian în Moldova astăzi (ILS/MDL)

Organizație cumpărare vînzare
Banca Națională 4.74 4.74
Moldova Agroindbank - -
Moldindconbank - -
Victoriabank - -
Mobiasbanca - -
Eximbank - -
ProCredit Bank - -
FinComBank - -
Energbank - -
BCR Chișinău - -
Comerțbank - -
EuroCreditBank - -
Deghest CSV - -
Clio CSV 4.30 4.40
Orion CSV - -
PRO-FX Schimb CSV - -
Ciocana CSV - -
Calisto NG CSV - -
Nelus-Grup CSV - -
Protanir CSV - -
Vadisan CSV - -
Rata medie 4.52 4.57
* actualitatea cursului valutar în bancă sau CVS trebuie sa fie clarificată

Codul literal:
ILS
Codul digital:
376
Simbol:
Nominal:
1

Țările

Nu sunt informații

Istorie

Shekelul nou – este moneda oficială a statului Israel.

1 shekel este subdivizionat în 100 de agorot. Până la formarea lui Israel, ca guvernul independent, a fost folosită altă monedă - “mili”.

După formarea statului Israel, în 1948, a început emiterea monedei suplimentare - „pruta“. Apoi, de asemenea, au fost produse încă unele monede, cum ar fi liră și șekelul. Ca urmare, a apărut shekelul nou, care este folosit în Israel în ziua de azi.

Monedele în circulație sunt în valori de: 10 agorot; 1, 1.5, 2, 5, 10 shekel.

Moneda în valoare de 10 agarot este cea mai mică. Aversul monedei este imaginat cu lampa evreiască pe cele șapte lumânări, stema, inscripția „Israel“ în trei limbi - ebraică, arabă și engleză. Pe reversul monedei în valoare de 10 agorot este bătută transcripția “10”. Moneda a devenit lansată încă din 1985, care este fabricată dintr-un aliaj de trei metale.

Pe partea din față pe 1 nou shekel este imaginată, stema și inscripția, care este legată cu „Yehud“. Și pe de altă parte, puteți vedea valoarea nominală - numărul 1, și o inscripție în ebraică și engleză. 1 shekel nou este realizat dintr-un aliaj al celor două metale. 1 hekel nou este în circulație din 2011.

Monede în valoare de 2 shekel sunt în circulație din 2008. Aversul este un corn al abundentei, înconjurat de panglici, iar în mijloc - grenade. Și pe partea din spate a monedei – valoarea, care se formează în ebraică și engleză.

Monede în valoare de 5 shekel sunt emise din 1990. Pe aversul - coloana veche și brațele. Pe partea din spate - denumirea scrisă în trei limbi.

Moneda în valoare de 10 shekel este bimetallică. Partea exterioară este realizată din oțel tratat cu nichel, iar partea interioară este realizată dintr-un aliaj de aluminiu și bronz. Pe partea din față puteți vedea copac de palmier, stema și o inscripție în ebraică. Și pe reversal - valoarea nominală, inscripția în trei limbi, și anul emiterii.

Monede în valoare de o jumătate de shekel este o monedă rară, pentru că eliberarea a fost făcută doar în primul an. Au fost emise numai 2 milioane. Pe partea din față - baronul Edmond de Rothschild. Pe partea din spate - denumire și inscripție în trei limbi și data emiterii.
Moneda în valoare de 1 shekel este foarte rară. Pe partea din față - filozof național și teolog, un rabin și medic Moses Maimon Bay. Pe reversal, în mod traditional – denumire, inscripție în trei limbi și data de ambutisare.

O interdicție privind importul și exportul de valută în Israel nu există. Banii de schimb se poate face în diferite bănci și case de schimb valutar.