24.04.2024

Cursul valutar Ringgit malayezian în Moldova astăzi (MYR/MDL)

Organizație cumpărare vînzare
Banca Națională 3.75 3.75
Moldova Agroindbank - -
Moldindconbank - -
Victoriabank - -
Mobiasbanca - -
Eximbank - -
ProCredit Bank - -
FinComBank - -
Energbank - -
BCR Chișinău - -
Comerțbank - -
EuroCreditBank - -
Deghest CSV - -
Clio CSV - -
Orion CSV - -
PRO-FX Schimb CSV - -
Ciocana CSV - -
Calisto NG CSV - -
Nelus-Grup CSV - -
Protanir CSV - -
Vadisan CSV - -
Rata medie 3.75 3.75
* actualitatea cursului valutar în bancă sau CVS trebuie sa fie clarificată

Codul literal:
MYR
Codul digital:
458
Simbol:
nu există
Nominal:
1

Țările

Nu sunt informații

Istorie

Ringitt malaezian - este unitatea monetară oficială a Malaeziei. 1 Ringitt este subdivizionat în 100 de sen. În circulație monetară este utilizată din 1967.

Partea din față a tuturor monedelor este similară: valoarea monedei este situată în două linii, imagine hibiscus, data emiterii și inscripția „Banca Negara MALAEZIA“.

Pe reversul monedei sunt situate imagini. De exemplu, 5 sen sunt fabricate din oțel inoxidabil, în timp ce moneda formează linii orizontale care intruchipeaza liniile directoare naționale; 10 sen sunt bătute din oțel inoxidabil, cu o imagine similară ca în 5 sen și frunze Mah Meri; 20 sen sunt realizate dintr-un aliaj de nichel și alamă. Imaginea este similar cu monedele anterioare, diferă doar flori de iasomie, fără de care este imposibil să ne imaginăm ceremonii naționale; 50 sen sunt bătute din trei aliaj metalic - și anume, cupru, nichel și alamă. De asemenea, moneda are unele diferențe, cum ar fi o monedă are o formă ondulată care conține dispozitivul de securitate sub forma unei valori nominale, care apare la anumite unghiuri de vizualizare.

În circulație sunt utilizate bancnotele care au fost emise între anii 1999-2004, în plus, în statul a început să emită bancnote de tip nou. Toate bancnotele noi, care au fost introduse în 2012, arata la fel: un portret al Tunku Abdul Rahman și inscripția în partea de jos – “RINGGIT OF MALAYSIA”, iar în partea superioară - „ BANK NEGARA MALAYSIA “.

Bancnotele sunt protejate prin diferite mijloace, de exemplu, bancnotele conțin filigrane, fereastră transparentă, timbru sec, cel mai mic textul, firul de siguranță și hologramă. Pe reversul se află semnul bancului din Malaezia.

1 ringitt este format în culoarea albastră cu imaginea șarpelui plutitor din bambus și hârtie; 5 ringgit sunt vopsite în culoarea verde, cu imaginea de două păsări - un rinocer, acesta este un simbol al Sarawak, care reprezintă puritatea și integritatea pentru locuitorii locale din Malaezia; 10 ringgit sunt formate într-o culoare roz. În centrul proiectului de lege este imaginea de flori tropicale, sunt cunoscute pentru dimensiunile lor mari, cu diametrul stem este de un metru; 20 ringgit sunt vopsite în culoare galbenă, cu o imagine de broască țestoasă; 50 einggit sunt făcute în culoarea albastră cu imaginea de palmier, care simbolizează economia statului; 100 ringgit sunt vopsite în culoare mov cu imaginea minunile naturale ale statului, care se află pe lista UNESCO, și anume Parcul Kinabalu si roci in Parcul National Mulu.