24.04.2024

Cursul valutar Dolar neozeelandez în Moldova astăzi (NZD/MDL)

Organizație cumpărare vînzare
Banca Națională 10.59 10.59
Moldova Agroindbank - -
Moldindconbank - -
Victoriabank - -
Mobiasbanca - -
Eximbank - -
ProCredit Bank - -
FinComBank - -
Energbank - -
BCR Chișinău - -
Comerțbank - -
EuroCreditBank - -
Deghest CSV - -
Clio CSV - -
Orion CSV - -
PRO-FX Schimb CSV - -
Ciocana CSV - -
Calisto NG CSV - -
Nelus-Grup CSV - -
Protanir CSV - -
Vadisan CSV - -
Rata medie 10.59 10.59
* actualitatea cursului valutar în bancă sau CVS trebuie sa fie clarificată

Codul literal:
NZD
Codul digital:
554
Simbol:
$
Nominal:
1

Țările

Nu sunt informații

Istorie

Dolarul neozeelandez - moneda oficială în Noua Zeelandă, Pitcairn, Niue, Zona Antarctică Neozeelandeză și Cook. 1 dolar este subdivizionat în 100 de cenți.

Moneda a fost pusă în circulație în 1967 și a înlocuit lira neozeelandeză. În 1999 a început să pună în circulație bancnote noi realizate din plastic polimer. Până în prezent, în noiembrie 2016, pentru 1 dolar SUA poate fi cumpărat 1.41 dolar neozeelandez .

În circulație sunt bancnote de valoare: 5, 10, 20, 50 și 100 de dolari. Monedele în circulație sunt în valori de: 10, 20 și 50 de cenți, în plus, sunt produse și monede la valoarea nominală de 1 și 2 dolari.

Pe partea din față a bancnotelor din Noua Zeelandă sunt situate figuri în diferite domenii. De exemplu, cu privire la valoarea nominală a bancnotelor de 5 dolari a fost capturat om de știință și călător E.Hillari; 10 dolari - scriitor K.Shepard; 20 de dolari - Elizaveta II; 50 de dolari - politician Turupa Apirana Ngata; 100 de dolari - fizicien Ernest Rutherford.

Pe partea din spate a bancnotelor din Noua Zeelandă în mod traditional sunt imaginate păsări. De exemplu, pe bancnota de 5 dolari - un pinguin cu ochi galbeni, una dintre cele mai rare specii de pinguini nativi pentru Noua Zeelandă.; 10 dolari - o rață albastră; 20 de dolari - un soim local; 50 – o specie de kokako, o pasăre neozeelandeză foarte rară.; 100 de dolari - o pasăre care se găsește în unele părți ale insulei Australe..

Toate monedele sunt realizate într-o formă radială circulară. Pe aversul tuturor monede se află portretul Elisabetei a II.

Toate monedele din Marea Britanie de perioade diferite au fost produse nu numai la Monetăria din Noua Zeelandă, dar, de asemenea, în monetării din Canada și Australia.

Pe reversul monedei este inscripție cu nominal și imagini de animale și păsări.

Monede în valoare de 10 cenți sunt bătute din aliaj de nichel și oțel; 20 de cenți sunt realizate dintr-un aliaj de cupru și nichel; 50 de cenți - din oțel, prin urmare, acoperite cu nichel; monede în valoare de 1 și 2 dolari, sunt realizate din aluminiu și bronz.

Unele subiecte din Noua Zeelandă fac bani, care pot fi, de asemenea, utilizate ca un mijloc de plată în întregul regat.

Importul și exportul de valută nu este limitat, cu toate acestea, pentru a face schimb de bani fără restricții este posibil numai pe teritoriul Noii Zeelande, ceea ce ține de alte subiecte, aici este imposibil schimbul valutei, deoarece în aceste entități teritoriale practic nu sunt case de schimb, iar în unele nu există la toate.