24.04.2024

Cursul valutar Dolar Hong Kong în Moldova astăzi (HKD/MDL)

Organizație cumpărare vînzare
Banca Națională 2.29 2.29
Moldova Agroindbank - -
Moldindconbank - -
Victoriabank - -
Mobiasbanca - -
Eximbank - -
ProCredit Bank - -
FinComBank - -
Energbank - -
BCR Chișinău - -
Comerțbank - -
EuroCreditBank - -
Deghest CSV - -
Clio CSV - -
Orion CSV - -
PRO-FX Schimb CSV - -
Ciocana CSV - -
Calisto NG CSV - -
Nelus-Grup CSV - -
Protanir CSV - -
Vadisan CSV - -
Rata medie 2.29 2.29
* actualitatea cursului valutar în bancă sau CVS trebuie sa fie clarificată

Codul literal:
HKD
Codul digital:
344
Simbol:
$
Nominal:
1

Țările

Nu sunt informații

Istorie

Dolarul hong kong - moneda oficială a Regiunii Administrative Speciale al Republicii Populare din Hong Kong.

1 dolar Hong Kong este subdivizionat în 100 de cenți.

Moneda a fost pusă în circulație pentru prima dată în 1895. Timp de mulți ani în circulație au fost dolari mexicane din argint.

Începând din 1935, guvernul a lansat un certificate de trezorerie, în același timp, a fost anulat moneda standard de argint din Hong Kong și apoi Kong moneda a fost raportat la lira sterlină și HK $ 1 a fost egală cu 15 pence.

Guvernul japonez a avut planuri de a introduce o monedă specială pentru colonia lor, dar s-a dovedit doar pentru a produce bani temporari. În timpul al doilea război mondial, schimbul de valută din Hong Kong, pentru yeni militare a fost efectuat inițial la un raport de 2:1 și apoi 4:1. Cu toate acestea, în 1943 yenul militar devine unicul mijloc legal de plată în Hong Kong.

Până în septembrie 1945, yenul militar a început să înlocuiască dolarul Hong Kong, care a avut un raport de 100:1. După 30 de ani, moneda Hong Kongului a fost legată de dolarul american.
Design-ul monedelor de azi nu este mult diferit. De exemplu, pe partea din față a monedei este simbolul Hong Kongului - o floare bauhinia, și inscripția semicirculară, iar pe reversul există o cifră nominală, anul de emisiune și inscripția în două limbi, engleză și chineză.

De asemenea, sunt folosite următoarele monede: 10 cenți, care sunt realizate din aliaj de nichel-alamă; 20 de cenți - din aliaj de alamă nichelată cu 12 adâncituri; 50 de cenți sunt fabricate din oțel, placat cu alamă; 1 dolar este realizat din aliaj de cupru-nichel, având de asemenea 12 adâncituri; 2 dolari - din aliaj de cupru-nichel, de asemenea, ca un dolar are 12 adâncituri; 5 dolari - din aliaj de cupru-nichel; 10 dolari - are un aliaj bimetallic.

Cea mai comună bancnotă este de zece dolari. Este emisă de guvernul din Hong Kong. Pentru viață lungă al produsului, acesta este fabricată dintr-un material polimeric. Astăzi putem vedea aproximativ zece tipuri de bancnote din fiecare valoare nominală.

Un număr mare de bancnote duce la o creștere contrafăcuției, și se transformă într-o reputație proastă pentru conversia valutară.

În 2003, bancnotele de dolari Hong Kong au fost unificate la culoarea și dimensiunea predominante. De exemplu, valoarea nominală de 20de dolari este albastră, 50 - verde, 100 - roșu 500 - taupe, 1 000 - galben-portocaliu.