01.03.2024

Cursul valutar Dinar kuweitian în Moldova astăzi (KWD/MDL)

Organizație cumpărare vînzare
Banca Națională 57.85 57.85
Moldova Agroindbank - -
Moldindconbank - -
Victoriabank - -
Mobiasbanca - -
Eximbank - -
ProCredit Bank - -
FinComBank - -
Energbank - -
BCR Chișinău - -
Comerțbank - -
EuroCreditBank - -
Deghest CSV - -
Clio CSV - -
Orion CSV - -
PRO-FX Schimb CSV - -
Ciocana CSV - -
Calisto NG CSV - -
Nelus-Grup CSV - -
Protanir CSV - -
Vadisan CSV - -
Rata medie 57.85 57.85
* actualitatea cursului valutar în bancă sau CVS trebuie sa fie clarificată

Codul literal:
KWD
Codul digital:
414
Simbol:
nu există
Nominal:
1

Țările

Nu sunt informații

Istorie

Dinar kuweitian - este moneda oficială a Kuweitului. 1 dinar este echivalent cu 1 000 filse.

Moneda este stabilă și liber convertibilă. Primele bancnote kuweitiene au fost emise în 1961, de către Comisia Monetare din Kuwait. Al doilea lot de emisie a avut loc în 1970, în același timp, în circulație au fost folosite două tipuri de bancnote până la 1982. A treia emisia de bani nu a fost recunoscut ca urmare a evenimentelor din războiul din Irak.

În cursul operațiunilor militare în 1990 a fost pus în circulație dinar irakian. Timp de 6 luni în întreaga țară au fost confiscate toți bani. După eliberarea Kuweitului, au fost folosit din nou dinar kuweitian.

Monedele în circulație sunt în valori de: 5, 10, 20, 50 și 100 fils. În circulație sunt bancnote de valoare: de la 0,25 până la 20 dinar.

Moneda Kuweitului a fost raportată la dolarul american ca de la 3 la 1. Dar, în 2007, s-a decis să se elimine legarea dinarului față de dolarul american.

Este important de remarcat faptul că moneda străină pe teritoriul țării nu este în uz și nu va fi acceptată.

Aversul monedelor este prezentat de inscripție în limba arabă, care este într-un cerc. Pe reversul monedei se află stema statului.

In partea de jos sunt plasate inscripții în cifre arabe, data emiterii monedelor conform calendarului gregorian și Hijri. De exemplu, moneda în valoare de 5 fils este făcută dintr-un aliaj de nichel și alamă, cu data de 1415 și 1995; 10 filse - de asemenea, sunt realizate dintr-un aliaj de nichel și alamă, etichetat cu inscripția 1410 și 1990; monede 20, 50, 100 de filse sunt reconfecționate dintr-un aliaj de cupru-nichel, cu data de 1415 și 1995.

Pe partea din față a tuturor monedelor este imaginată emblemă națională, în plus, diferite imagini sunt realizate pe bancnote. De exemplu, bancnotele de 0,25 dinar sunt în maro, pe piept avers, barca, borcan, iar pe partea din spate - copii; 0,5 dinar sunt formate în culoarea verde, pe fața a fost capturat jug, iar pe partea din spate - copii; 1 dinar este reprezentat de liliac de culoare, pe partea din față - lampa și turnul El Kuweit, iar pe reversul - port; 5 dinar sunt efectuate într-o culoare roz pe partea din față sunt aranjate tocilă, iar pe reversul - Plant; 10 dinare sunt colorate în magenta, partea frontală ceramica configurată, iar pe reversul - perle și barcă; 20 dinar sunt colorate de culoare oliv, pe partea din față - arma și pe partea din spate - și banca poarta în Kuweit.