26.05.2024

Cursul valutar Coroana islandeza în Moldova astăzi (ISK/MDL)

Organizație cumpărare vînzare
Banca Națională 0.13 0.13
Moldova Agroindbank - -
Moldindconbank - -
Victoriabank - -
Mobiasbanca - -
Eximbank - -
ProCredit Bank - -
FinComBank - -
Energbank - -
BCR Chișinău - -
Comerțbank - -
EuroCreditBank - -
Deghest CSV - -
Clio CSV - -
Orion CSV - -
PRO-FX Schimb CSV - -
Ciocana CSV - -
Calisto NG CSV - -
Nelus-Grup CSV - -
Protanir CSV - -
Vadisan CSV - -
Rata medie 0.13 0.13
* actualitatea cursului valutar în bancă sau CVS trebuie sa fie clarificată

Codul literal:
ISK
Codul digital:
352
Simbol:
nu există
Nominal:
10

Țările

Nu sunt informații

Istorie

Coroana islandeză este unitatea monetară oficială a Islandei.

Numele monedei provine din latinescul „coroană“, ceea ce înseamnă literal „coroană“.

Numele monedei este tipic pentru Europa de vest și țările scandinave. Deoarece pe primele monede din multe țări, a fost portretizată coroana. Puteți presupune, de asemenea, că efectul pe numele monedei au țări precum Norvegia și Danemarca.

În 1885 a început să fie fabricată coroana islandeză și este utilizată până în prezent.
Până în prezent, pentru 1 dolar american puteți obține 112.77 coroane. Oficial 1 coroană a fost retrasă din circulație în 2002.

Banca Națională a Islandei se ocupă cu problemele emisiei a unității monetare, precum și problemele deciziilor de politică financiară. Pană în prezent, Banca Națională a pus în circulație bancnote în valoare de: 500, 1 000, 2 000 și 5 000 de coroane. În plus, sunt emise și monede în valoare de: 1, 5, 10, 50 și 100 de coroane.

Pe bancnotele islandeze sunt utilizate imagini tradiționale și modele care sunt vopsite în culori naționale - și anume, bej și roșu-brun. De exemplu, pe aversul sunt prezentate figurile cunoscute ale statului islandez, iar pe reversal - imaginea poate fi ocuparea forței de muncă locale.

Bancnotele islandeze anterior au fost emise în Danemarca, cu toate acestea, recent bancnote au fost produse în Marea Britanie în tipografiile regale.

La rândul său, monede islandeze au diferențe de dimensiune și de aliaj din care sunt bătute. Este important să subliniem faptul că absolut toate monedele sunt făcute în formă rotundă diametrală corectă. Este utilizat pentru baterea aliaj de cupru, nichel, zinc și bronz.

Pe aversul monedelor sunt utilizate numere care indică denumirea. În plus față de valoarea nominală, pe moneda islandeză este o inscripție cu numele țării și din nou valoarea nominală,
precum și este imaginată pește. Și pe reversul monedelor este imprimată emblema de stat.

Toate monedele statelor sunt emise în Marea Britanie și Danemarca, și explică materialul monetărie, compoziția și culoarea.

Schimbul valutar poate fi realizat în bănci și în alte birouri de schimb, în același timp, comisia va fi de 2,5 dolari SUA, indiferent de suma schimbată.